De eerste klachten

Mijn klachten begonnen met vallen (en weer opstaan). Ook kreeg ik opeens mijn been niet meer over opgetild om op de fiets te stappen, en nee ik heb geen herenfiets. Ook was op de fiets alleen mijn linkerbeen aan het werk. Toen ik de mededeling kreeg dat PPMS alleen maar achteruit zou gaan en de klachten nooit meer beter zouden worden heb ik meteen een elektrische fiets met lage instap aangeschaft. Deze fiets is zo belangrijk voor me geworden: het geeft me een gevoel van vrijheid en als ik eenmaal aan het fietsen ben voel ik me niet zo beperkt. Dan vergeet ik zelfs even dat ik wat mankeer. Dan hoef ik niet bij elke stap na te denken, wat ik met lopen wel moet doen (en dat  kost enorm veel energie!). Ik hoop dat ik nog heel lang kan genieten van onze fietstochtjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *