Mexico – Update 03!

Vrijdag 17 maart hebben ze de picc-line geplaatst. Dit is onder narcose geplaatst in het ziekenhuis, dat was een hele beleving! Niemand sprak Engels dus je moet je echt overgeven. Marit bleef achter op de kamer en ik werd met bed weggereden richting de OK. Daar aangekomen werd ik via een rollerbank overgeplaatst op  een operatiebed (het zag er uit als zo’n ijzeren bank waarop dode dieren worden verplaatst in een slachthuis). Daarna nog een half uur op de gang gelegen, waar ook iemand een infuus kwam prikken. Eindelijk werd ik naar de OK gereden waar alleen de anesthesist Engels sprak:” I am gonna give you some tequilla and wodka and you’re having a good trip….”…. En toen werd ik wakker op de recovery en was het al gepiept!

De dag erop werd er om 6.15uur bloed geprikt om de stamcellen te tellen. Daarna naar de kliniek om de stamcellen te oogsten. Dit duurde ongeveer 3 uur en werd gedaan dmv een soort dialyse-apparaat. Hierna even terug naar het appartement om te eten en te rusten. Om 14.00 terug naar de kliniek en daar kreeg ik het verlossende antwoord dat ik genoeg stamcellen heb! Best een opluchting..

Na dit nieuws meteen aangekoppeld voor de 3e chemoronde van 5 uur. Om 22.00uur eindelijk weer terug in het appartement om lekker te gaan slapen.

Zondag staat er weer een chemo van 5 uur gepland. Het gaat goed, we doen een spelletje en ik slaap wat. Tegen het eind begin ik erg duizelig te worden en heb ik een lage bloeddruk. Ik word plat gelegd, krijg extra medicatie en 10 minuten later zit ook deze laatste ronde chemo erop!

En dan breekt 20-03-2023 aan, DE dag! Vandaag ga ik mijn schone stamcellen terug krijgen. We worden weer opgehaald om naar het ziekenhuis te gaan, waar binnen 30 minuten mijn schone stamcellen via de picc-line mijn lichaam zijn ingelopen. Een heel bijzonder moment! Hierna weer terug naar Clinica Ruiz waar meteen ook de picc-line is verwijderd. We werden door het personeel gefeliciteerd met ons nieuwe leven, kregen een t-shirt en gingen met Dokter Ruiz op de foto om onze stamcel-verjaardag te vieren.. Hier hebben we het toch allemaal voor gedaan!

Vanaf dinsdag krijg ik weer elke dag een Filgrastim injecties om mijn bloed weer op pijl te brengen. Vanaf deze dag gaan we ook in quarantaine, omdat ik nu dus geen weerstand heb. Om de dag wordt er bloed geprikt om te kijken wat de waardes zijn. Op dit moment (het is nu zondag, dus 6 dagen na de transplantatie)  sta ik op 200, wat echt het dieptepunt is. De verwachting is dat ik komende dinsdag of woensdag op 4000 zit. Als dat zo is krijg ik een allerlaatste infuus en zit de behandeling erop!

Nog een paar dagen binnen zitten dus, en hopelijk kan ik jullie tijdens de volgende blog melden dat ik weer veilig thuis ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *